• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Natuurgebied Pettemerduinen ligt in de Noord-Hollandse duinen tussen de kustplaatsen Callantsoog en Petten . Een heel divers duingebied met uitzichten vanaf duintoppen, bloemrijke duinvalleien, heideveldjes en moerasbosjes. Midden in het duingebied liggen de twee grootste natuurlijke duinmeren van West-Europa. De Vereniging Pettemerduinen kernreactor vrij zet zich als onafhankelijke organisatie in voor bescherming en herstel van de natuur in de duinen. Zij komt op voor de belangen van de natuur én voor de belangen van mensen die in de duinen van de natuur willen genieten. Zij zet zich in voor het duurzaam gebruik van het beschermde duingebied zonder huidige en toekomstige nucleaire activiteiten.

Als kernenergie niet aan de voorspelde opmars bezig is omdat de nucleaire industrie is vastgelopen in de niet meer rendabel te maken bouwkosten, als wij in Europa niet mogen bouwen in Natura 2000 gebieden, als wij komende generaties niet op willen zadelen met radioactief afval, als medische isotopen ook op een schone wijze geproduceerd kunnen worden en als er meer dan voldoende aanbod zal zijn in de toekomst van isotopen voor diagnose en behandeling, waarom wil de politiek dan een nieuwe reactor en isotopenfabrieken bouwen in duinen van Petten?

De vereniging Pettemerduinen heeft daarom als standpunt: een duurzaam gebruik van de duinen waarin de nieuwe Pallas reactor overbodig is.

Duurzaam gebruik Duinen

* Geen radioactief afval

* Geen nieuwbouw

* Ontmanteling HFR

* Koelwater

Klik hier!

Pallas overbodig

* Stagnatie van de vraag

* Nieuwe productiemogelijkheden

* Isotopenmarkt verandert structureel

Klik hier!